Vaarsuggesties

boot4 - kopie

Rondvaart of Sunset tour Noorderplassen

Ruim voor zonsondergang varen we uit vanaf de steiger naast "Brasserie 10" van de camping "Waterhout". Koffie, thee en gekoelde drankjes zijn aan boord verkrijgbaar. Bij helder weer hebben we vanaf het achterschip een prachtig zicht op de ondergaande zon boven het water.

Even ná zonsondergang meren we weer aan.

 • Prijs: € 24,95 per persoon
 • Duur: 90 minuten
 • Minimaal 4 personen
 • Maximaal 12 personen
IMG_4352

Rondvaart met hapje en drankje

Uw Rondvaart of Sunset tour helemaal compleet met één drankje naar keuze en een klein borrelplankje.

 • Prijs: € 34,95 per persoon
 • Duur: 90 minuten
 • Minimaal 4 personen
 • Maximaal 12 personen

High Tea op het water

Heerlijk met elkaar genieten van de lekkerste kleine hartige en zoete hapjes op het water.

Rond het middaguur varen we uit vanaf de steiger van camping "Waterhout" aan de Noorderplassen. Vanaf het achterschip heeft u een fantastisch uitzicht over het water.

Tijdens de vaart geniet u van een heerlijke High Tea met hartige sandwiches, diverse zoetigheden, bonbons en koekje. Uiteraard is er onbeperkt thee.

De tocht duurt 90 minuten en is iedere dag mogelijk met minimaal 4 en maximaal 8 gasten.

In de directe omgeving is voldoende én gratis parkeergelegenheid

 • Prijs: € 49,95 per persoon
 • Duur: 90 minuten
2022 Sloepennetwerk_Flevoland_copyright Visit Flevoland (42)
boot9 - kopie

Via de vecht naar Amsterdam

Rond koffietijd varen we uit vanaf de gezellige camping "Waterhout" aan de Noorderplassen. Via de Beatrixsluis bij Block van Kuffeler, het Oostvaardersdiep en het Markermeer en IJmeer varen we langs het eiland Pampus naar de sluis van Muiden en de Vecht. We leggen kort aan in het centrum van Weesp. Vervolgens varen we door naar de Driemond en varen over de “Gaasp” langs Amsterdam-Zuidoost en Diemen naar de Amstel. Daarna door Amsterdam en over het IJ naar de Oranjesluizen. Tenslotte varen we langs Pampus weer richting de het Oostvaardersdiep en de Noorderplassen.

 • Prijs: € 129,95 per persoon
 • Duur: 8 uur

Almere vanaf het water

Een mooie dagtocht door de vaarten en plassen dwars door Almere. Unieke mogelijkheid om Almere te leren kennen vanaf het water.

Vanaf de Noordsteiger van de camping Waterhout leidt de tocht leidt over de Noorderplassen naar de woonwijk “Noorderplassen west”.  Aan de rechterkant ligt het eilandje “La Isla Bonita” (Het Prachtige Eiland). In dit kleine natuurreservaat zie je runderen grazen op het schiereiland, soms lopen ze vlak voor je boot door het water. We varen door tot de Beatrixsluis. Dit is een zelfbedieningssluisje. Door een druk op de knop gaat de sluis open en varen we naar binnen.

Via de parkwetering varen we door het mooie Beatrixpark naar de Olstgracht. Hier gaan we het Weerwater op en varen we langs de voormalige Floriade. We leggen eventueel even aan bij het stadsstrand Esplanade. In de directe omgeving zijn veel restaurantjes om een hapje te eten.

De tocht gaat verder naar de Kromme Wetering. Hier gaan we opnieuw gaan we door een zelfbedienings sluisje. Aan de linkerkant zien we het Kasteel van Almere; de jongste ruïne van Nederland. We gaan rechtsaf richting Almere-Haven. We leggen even aan vóór de sluis zodat je indien gewenst even over de promenade in de haven kunt flaneren. We gaan niet door de sluis, maar keren om en varen via de lange wetering opnieuw langs het kasteel en verderop langs prachtige woonboten.  We gaan linksaf richting de Noorderplassen en de camping. Als leuke afsluiting kun je bij “Brasserie 10” nog even afmeren voor een hapje en een drankje.

 • Prijs: € 99,95 per persoon
 • Duur: 6 uur
IMG_9328
2022 sloepennetwerk-flevoland-copyright-visit-flevoland-44

Bootje varen met schipper

Een onbezorgde dag op het water ! Dat kan met het huren van onze voormalige Marine-barkas WM4-9802 met schipper. Je bepaalt zelf waar je naar toe gaat en wat je wilt doen: varen over de vecht, een rondje Pampus, aanleggen bij een onbewoond eiland en zwemmen of barbecueën? Alles kan.

De Bink is flexibel te huren van één uur, tot de hele dag. Dus heb je wat te vieren of zin in een gezellig teamuitje? Je bent welkom aan boord !

 • Prijs: € 24,95 per persoon per 90 minuten

Jubileum of feestje houden

Varende receptie voor maximaal 12 personen. Knus en gezellig op onze voormalige marine-boot, de Bink. Wij verzorgen uw feestje op het water met een rondvaart door Almere of over het Gooimeer voor € 60 p.p. all inclusive (90 minuten varen, borrelplank (kaas, olijven, worst), zoutjes en onbeperkt bier, wijn en fris,).

De boot is zeer ruim en kan met mooi weer open en als het iets minder is dicht; dus het weer is altijd goed.

Zo hield je je feestje nog nooit !

 • Prijs: € 59,95 per persoon
 • Duur: 90 minuten
190630 boot
tocht met boot door en om almere

Unieke tocht dóór & óm Almere

Een unieke dagtocht dwars door en om Almere in onze voormalige Marine-tender de Bink.

We vertrekken vanaf de steiger bij camping "Waterhout" aan de Noorderplassen. Via de Beatrixsluis bij Block van Kuffeler, gaan we via het Oostvaardsdiep over Markermeer richting Pampus. Hier leggen we kort aan als dat mogelijk is. Daarna gaat de tocht langs het eiland Hooft over het IJmeer naar het eiland de Schelp in het Gooimeer en verder naar Almere-Haven.

In Almere-Haven gaan we door de sluis naar het binnenwater. We passeren de “lange wetering” en de “kromme wetering” varen langs het kasteel naar het “weerwater” in Almere Stad. We varen we langs de voormalige Floriade en leggen eventueel even aan bij het stadsstrand Esplanade. We varen via de Olstgracht en de parkwetering langs het mooie Beatrixpark door naar de “Noorderplassen”. Ook hier gaan we door een zelfbedieningssluisje.

Langs de woonwijk “Noorderplassen west” ligt aan de linkerkant het eilandje “La Isla Bonita” (Het Prachtige Eiland). In dit kleine natuurreservaat zie je runderen grazen op het schiereiland, soms lopen ze vlak voor je boot door het water. We varen door naar de eindbestemming camping "Waterhout". Als leuke afsluiting kun je bij “Brasserie 10” nog even afmeren voor een hapje en een drankje.

 

 • Prijs: € 129,95 = per persoon
 • Duur: 8 uur
high wine op het water

Bieren en Wijnen op het water

Naast de high tea, nu ook "Bieren en Wijnen" op het water; Tijdens de vaart geniet u van een heerlijke "high beer" of “high wine”. De tocht is inclusief 3 drankjes naar keuze (wijn, bier of fris). Het geheel wordt begeleid door een lekkere borrelplank met stokbrood en kruidenboter. Indien vooraf aangegeven is ook een alcoholvrije wijn 0% mogelijk.

 • Prijs: € 49,95 per persoon
 • Duur: 1,5 uur
20220 Sloepennetwerk_Flevoland_copyright Visit Flevoland (41)

Tours for Two

Soms is twee precies genoeg.

In onze "Tours for Two" heb je met z'n tweeën of drieën de boot helemaal voor jezelf. De schipper brengt je waarheen je wilt. De tour is mogelijk als "sunset", "high tea" of "bieren en wijnen".

Dus wil je samen met je partner romantisch varen?
Gezellig samen met je ouders een high tea doen?
Op high-wine met je beste vriendin?
Dan is dit de ideale tour.

 • Sunset € 34,95 per persoon
 • High-Tea € 59,95 per persoon
 • Bieren/wijnen € 59,95 per persoon
 • Duur: 1,5 uur
Winkelwagen
Scroll naar boven