Whaly consoleboot huren

bootje varen in almere

 

Whaly mee op vakantie ? 

De Whaly is ook voor langere periodes te huur. Bijvoorbeeld om zelf mee te nemen op vakantie. De huur is dan inclusief trailer en inclusief verzekering, maar exclusief de brandstof.

De Whaly weegt inclusief trailer minder dan 750 kg en mag dus ook met alleen een B rijbewijs worden worden vervoerd.

De prijs is vanaf 5 dagen, € 100,= per dag.

Mail of bel voor meer informatie en beschikbaarheid.

 

Leuke Routes om te varen

Korte Route Noorderplassen

Het startpunt is de Noordsteiger van de camping Waterhout bij de knooppunten 24 en 88. Vooraf kun je bij “Brasserie 10” een kopje koffie drinken. De tocht leidt over de Noorderplassen langs de eilandjes “Schateiland”, “Muiterseiland”, “Pirateneiland” en “Zeeroverseiland”. Je kunt op de eilandjes aanmeren voor een ontdekkingstocht. De Tocht gaat verder langs knooppunt 19 over de hoge wetering naar knooppunt 73. Je kunt hier heerlijk rondvaren en genieten van de mooie huizen langs het water. Vervolgens gaan we via de knooppunten 50 en 81 direct langs het eilandje “La Isla Bonita” (Het Prachtige Eiland). In dit kleine natuurreservaat zie je runderen grazen op het schiereiland, soms lopen ze vlak voor je boot door het water. We varen door tot de Beatrixsluis en keren daar om. We varen langs de woonwijk “Noorderplassen Oost” waar opnieuw prachtige huizen aan het water staan. Voor een hapje kun je aanleggen bij restaurant “Loetje” of doorvaren naar “Brasserie 10” voor een heerlijk maaltijd met een drankje.

 

Middellange Route Weerwater

Het startpunt is de Noordsteiger van de camping Waterhout bij de knooppunten 24 en 88. Vooraf kun je bij “Brasserie 10” een kopje koffie drinken. De tocht leidt over de Noorderplassen via de knooppunten 19 en 81 naar de woonwijk “Noordeplassen west”.  Aan de rechterkant ligt het eilandje “La Isla Bonita” (Het Prachtige Eiland). In dit kleine natuurreservaat zie je runderen grazen op het schiereiland, soms lopen ze vlak voor je boot door het water. We varen door tot de Beatrixsluis. Dit is een zelfbedieningssluisje. Druk op de knop en de sluis gaat open en je kunt naar binnen varen. Daar druk je nog een keer op de knop.

Via de parkwetering vaar je door het mooie Beatrixpark naar de Olstgracht tot knooppunt 32. Hier ga je het Weerwater op en vaar je langs de voormalige Floriade. Aanleggen kan bij het stadsstrand Esplanade. In de directe omgeving zijn veel restaurantjes om een hapje te eten.

De tocht gaat verder via knooppunt 13 naar de Leeghwaterplas bij knoopunt 31. Opnieuw gaan we door een zelfbedieningssluisje richting de Hoge vaart (knooppunt 22). We gaan linksaf richting de Noorderplassen. Bij knooppunt 71 gaan we weer linksaf richting de camping. Als leuke afsluiting kun je bij “Brasserie 10” aanmeren voor een hapje en een drankje.

 

Lange Route De Blauwe As

Het startpunt is de Noordsteiger van de camping Waterhout bij de knooppunten 24 en 88. Vooraf kun je bij “Brasserie 10” een kopje koffie drinken. De tocht leidt over de Noorderplassen via de knooppunten 19 en 81 naar de woonwijk “Noordeplassen west”.  Aan de rechterkant ligt het eilandje “La Isla Bonita” (Het Prachtige Eiland). In dit kleine natuurreservaat zie je runderen grazen op het schiereiland, soms lopen ze vlak voor je boot door het water. We varen door tot de Beatrixsluis. Dit is een zelfbedieningssluisje. Druk op de knop en de sluis gaat open en je kunt naar binnen varen. Daar druk je nog een keer op de knop.

Via de parkwetering vaar je door het mooie Beatrixpark naar de Olstgracht tot knooppunt 32. Hier ga je het Weerwater op en vaar je langs de voormalige Floriade. Aanleggen kan bij het stadsstrand Esplanade. In de directe omgeving zijn veel restaurantjes om een hapje te eten.

De tocht gaat verder via knooppunt 77 naar de Kromme Wetering. Hier gaan we opnieuw gaan we door een zelfbedienings sluisje richting knooppunt 39. Aan de linkerkant zien we het Kasteel van Almere; de jongste ruïne van Nederland. Bij knooppunt 39 kun je kiezen om even rechtsaf te gaan richting Almere-Haven. Je kunt daar vóór de sluis even aanleggen en in de haven genieten van een lekkere lunch of een drankje op het terras. We gaan niet door de sluis, maar keren om, terug naar knooppunt 39.  Via de lange wetering varen we naar knooppunt 17. Aan de linkerkant zien we opnieuw het kasteel en verderop langs de lange wetering liggen prachtige woonboten.  We gaan linksaf richting de Noorderplassen. Bij knooppunt 71 gaan we weer linksaf richting de camping. Als leuke afsluiting kun je bij “Brasserie 10” aanmeren voor een hapje en een drankje.

Zelf bootje varen zonder vaarbewijs

Wij verhuren onze Whaly. Dit is een ruime consoleboot die je zonder vaarbewijs kunt varen met maximaal 6 personen.

Wij zijn gevestigd in Almere. Onze boot wordt standaard verhuurd vanaf de steiger naast "Brasserie 10" bij camping "Waterhout" aan de Noorderplassen.

Indien gewenst kan de boot ook worden gebracht en gehaald naar de trailerhelling aan de Gooimeerdijk-west of als je dat leuker vindt tegen vergoeding naar iedere plaats met een (openbare) trailerhelling. Alle openbare trailerhellingen staan ook op trailerhelling.com

De boot wordt minimaal per dagdeel van 4 uur verhuurd. De prijs is inclusief ( fair use) brandstof, bootverzekering en eventuele reddingsvesten. Er geldt wel een eigen risico bij schade, hiervoor moet u een borgsom van € 150 contact betalen bij het afleveren van de boot. Indien u de boot schoon en schadevrij weer inlevert, krijgt u deze borgsom weer terug. Tevens dient u een geldige legitimatie mee te nemen, een kopie hiervan is namelijk nodig voor de verzekering.

Mooi weer garantie

U wilt natuurlijk alleen varen met mooi weer.

Daarom kunt u in de volgende situaties uw

reservering kosteloos verplaatsen naar een andere dag:

 • Langer dan een uur voorspelde regen
 • Temperatuur lager dan 10 graden
 • Onweer/bliksem
 • Storm vanaf windkracht 4/5

 

karin

Wij wensen jullie een heerlijke dag op het water

logo whaly

Nee, u heeft voor het varen met de Whaly geen vaarbewijs nodig.

De Whaly vaart afhankelijk van het aantal passagiers en bagage maximaal 19 km per uur.

De Whaly is een oersterke dubbelwandige boot van hoogwaardige kunststof (Polyethyleen). Hierdoor is hij vrijwel onzinkbaar en onverwoestbaar.

De Whaly is 4,35 meter lang en 1,73 meter breed. Hij is uitgerust met een stuurconsole en een 9,9 pk Yamaha buitenboordmotor.

De Whaly biedt plaats aan maximaal 6 personen met een totaalgewicht inclusief bagage van 600 kg.

U ontvangt bij de reservering een betaalverzoek waarmee u vanaf iedere bank kunt betalen.

De borg van € 150,= dient echter contant te worden betaald bij het aannemen van de boot.

Nee. De brandstof, verzekering en eventuele zwemvesten zitten bij de huurprijs inbegrepen. De zwemvesten worden in bruikleen meegegeven.

Wel heeft u bij schade een eigen risico van € 150.

Ja, wij vragen een borg van €150,-. Ook is het verplicht om uw rijbewijs of legitimatiebewijs mee te nemen. De borg geldt voor eventuele schade aan onze of andere boten of voor het niet nakomen van verplichtingen.

Bink-Bootverhuur heeft een Mooi Weer Garantie! Onder één van de volgende omstandigheden kunt u uw reservering kosteloos verplaatsen:

 • Langer dan één uur voorspelde regen
 • Temperatuur lager dan 10 graden
 • Storm vanaf windkracht 5/6
 • Onweer/bliksem

U kunt via de website, telefonisch of via de mail reserveren.

Tel: 06-20277076

Email: info@binkboot.nl

Wij zijn gevestigd in Almere. Onze Whaly wordt standaard gebracht en gehaald naar de trailerhelling aan de Gooimeerdijk-west of de Noorderplassen.

Daarnaast kan de boot tegen vergoeding van € 1 per kilometer worden gebracht naar iedere plaats met een (openbare) trailerhelling. (zie voor locaties: trailerhelling.com).

 

Als het op de dag van verhuur slecht weer is kunt u uw reservering kosteloos verplaatsen, Dit geldt bij de volgende omstandigheden:

 • Langer dan één uur voorspelde regen
 • Temperatuur lager dan 10 graden
 • Storm vanaf windkracht 5/6
 • Onweer/bliksem

Er mogen maximaal 6 personen in de boot, dit geldt voor zowel kinderen als volwassenen. Daarnaast geldt dat het totale gewicht van alle personen en bagage niet hoger mag zijn dan 690 kilo.

4 uur € 120, inclusief brandstof, verzekering en reddingsvesten

Hele dag € 250, inclusief brandstof, verzekering en reddingsvesten

Er geldt een eigen risico van € 150, hiervoor moet een borg worden betaald

Nee, doordat de boot wordt gebracht en gehaald, is de minimale huurtijd 4 uur.

Kan ik de Whaly ook langer dan één dag huren

Ja dat kan. Neem contact op voor de prijs.

Ja dat kan. Neem contact op voor de prijs en de voorwaarden. De Whaly inclusief de trailer wegen minder dan 750 kg en mogen dus met een gewoon B-rijbewijs worden getrokken.

In principe wordt de Whaly verhuurd vanaf de steiger naast "Brasserie 10" bij camping "Waterhout" aan de Noorderplassen. Eventueel kan deze ook worden afgeleverd bij de trailerhelling aan de Gooimeerdijk-west. Op verzoek kan de Whaly tegen vergoeding van gereden kilometers en eventuele hellingkosten, overal worden afgeleverd.

Winkelwagen
Scroll naar boven